Música i Moviment nadonsQuè és Música i Moviment per  nadons?

Les sessions, i tallers, per mares i nadons fins als 15 mesos aproximadament, tenen l'objectiu de crear un vincle afectiu i sensible a través de l'art. L'Educació creativa en l'àmbit familiar queda majoritàriament en l'ombra. No ens han educat com a pares per educar als nostres fills en l'àmbit de la música, la cançó i el ball.

Però i si comencem des de el principi de la vida a cultivar una educació basada en la sensibilitat per la música i el ball? I si, com a pares, ens convertim en guies perquè els nens siguin persones empàtiques i sensibles amb l'art?

Mamacrea t'ofereix un espai i un temps exclusiu per a tu i per a la teva famíliaÉs per aquesta raó que es volen oferir tota una sèrie d'alternatives creatives, perquè el nadó, ja des de l'infància es nodreixi de la sensibilitat de la música i el ball.


            - Espai i temps exclusiu per compartir amb el ten fill/a
          - Exercicis d'educació corporal i sensorial per la mare
         - Estiraments i ioga
         - Danses i moviment lliure
         - Veu, cant i aprendre cançons d'arreu del món per el nadó
         - Musicoteràpia i sensibilitazció musical
         - Relaxació i massatges 
         - Espai de postpart compartint experiències, dubtes, inquietuds


"El contacto es esencial para que el ser humano pueda desarrollar armónicamente su cuerpo y su mente. Es gracias al contacto que el alma del ser puede aflorar y expresarse. Los recién nacidos dependen físicamente y emocionalmente del contacto de los padres. Especialmente del de la madre, sobre todo en los primeros dos años de vida. El bebé que durante nueve meses ha estado en el vientre de su madre reconoce su voz, su tacto, su olor. Se siente unido a través de un hilo invisible que lo conecta directamente con el instinto primario de su madre. Hemos crecido en una sociedad en donde los niños son separados rápidamente del contacto de la madre.


Con este trabajo quiero explorar el contacto materno filial que se establece entre la madre y el niño especialmente los primeros dos años de vida” Mireia Mamacrea


El bebé es un ser sutil. Está conectado con todas sus capacidades intuitivas, telepáticas, perceptivas. El cuerpo sutil continua unido al de la madre. La madre se convierte en una mamá-bebé ya que comparten el mismo campo emocional.
Toda vivencia vivida por la madre, el niño la vive como propia. Inversamente, toda experiencia del bebé, la madre la vive como propia” Laura Gutman

La música afecta a las capacidades de aprendizaje de los niños menores de tres años, puesto que viven una etapa en la que el rápido desarrollo que experimentan necesita toda clase de estímulos positivos.


Escuchar música les aporta armonía, favorece la concentración y la relajación. Sus ondas sonoras ayudan a compensar la presión sanguínea, alivia tensiones musculares y benefician el funcionamento del sistema inmunitario.”


Tras el nacimiento, el pequeño se enfrenta a una realidad totalmente desconocida y nueva para él. Sólo algunos sonidos son capaces de tranquilizarlo. Cuando lo cogemos en brazos y escucha el sonido de nuestro corazón, nuestra voz, o alguna canción que puede reconocer...se relaja” Mºlluisa Ferrerós
Quins son els efectes de treballar amb la música i el moviment ?

Primer de tot, es crea una relació nova entre la mare i el nadó.

Els dos primers anys el vincle entre la mare i el nadó és molt forta.

És per aquesta raó que es vol fomentar les sessions setmanals, perquè en l'espai intim de la mare i el nadó, tots dos puguin experimentar alhora les sensacions que es viuen a través de la música i la dansa.
A més a més, potenciar la sensibilització per la música i el moviment és beneficiós perquè:
 


     .   Millora la qualitat del sistema auditiu del nadó i de la mare
  • Facilita l'expressió d'emocions
  • Fomenta el desenvolupament de la memòria, visual i auditiva.
  • Augmenta les capacitats motrius.
  • Potencia les habilitats artístiques i creatives.
  • Afavoreix les relacions personals.Espai Criança

 En aquest grup també es crea un espai de confiança perquè les dones puguin expressar, compartir o comunicar qualsevol tema relacionat amb l'embaràs, part, post-part i criança en general. 
En moltes ocasiones les dones es troben visquen un procés fisiològic important i no es senten recolzades, o tenen dubtes o pors....

El fet de poder parlar sobre això, d'escoltar les vivències d'altres mares, els hi dona una confiança ferma en si mateixes i en el seu procés, alhora que es senten cuidades per altres dones.


En el congo las madres cantan al hijo que llevan en su seno. Repiten la misma canción una y otra vez a lo largo del embarazo para que el bebé asocie aquel sonido con la seguridad y la comodidad. Y una vez el niño nace, la madre vuelve a cantarle aquella canción” MAMÁ Y BEBÉ (la sabiduría secreta del embarazo, nacimiento y maternidad)Dilluns 11h  l'espai Mamacrea
Dijous 15,30h a l'Escola música Banyoles
Mireia Monterde
Educadora artística i Terapeuta Corporal.

Sóc llicenciada en Art dramàtic i dansa per la Real Escuela Superior de Arte dramàtico (Madrid)
Em vaig formar en teràpia corporal a través del ball i la musicoteràpia.

Arrel d'investigar sobre la importància del moviment per expressar les emocions i alliberar-les vaig descobrir que és vital tenir plena consciència del nostre cos, la nostra educació corporal i aprendre de nou a relaxar-nos per arribar a un estat holístic de benestar. He fet Ioga, Meditació, Feldenhrais, Pilates... entre altres tècniques corporals.
La meva experiència vital ha sigut el principal camí que m'ha ensenyat a trobar un mètode propi per ensenyar als altres.
Estic especialitzada en moviment lliure i gestió d'emocions per infants i adults (Gestalt) i sóc professora de teatre, moviment i música creativa (Artcrea) i Consciència corporal i Relaxació.
Formada amb Paulo Lameiro en "Concerts per a nadons"
Formació doula en Mares Doueles amb Michel Odent, Lilianna Lammers, Rosa Jové, entre altres.
Formació assessora de lactància amb Carlos González, Alba Padrós, entre altres.

Creadora del projecte Mamacrea, família creativa
Més informació i contacte
Telèfon: 630 150 928


Comentaris