Embarassades


Ioga, música i moviment per l'embaràs

Està científicament comprovat que durant l'estança del nadó en el ventre matern, aquest reconeix la veu de la mare i somriu.
A les sis setmanes de gestació l'embrió fa moviments espontanis i reacciona si la panxa de la mare es tocada.
Tot allò que la mare experimenti a través del seu cos, de la seva ment, del seu estat pisco-emocional es transmet fàcilment a través de la placenta i té un impacte directe en el nadó. Per aquesta raó és important que des de l'inici de la gestació la mare sigui conscient de tot allò que viu, i tingui les eines necessàries per compartir les seves experiències amb el nadó.
Els primers sons que el nadó sent a través de la panxa de la mare, son els estímuls sonors que es reprodueixen dins del cos matern (panxa, digestió, el batec del cor, la veu, respiració...)
El fetus ha passat tant de temps escoltant la veu de la seva que els seus ritmes li son familiars.

Ciertos investigadores que analizaban la forma de llorar de los recién nacidos descubrieron que contenían ritmos y características del habla de su madre”
En el vientre materno de Peter Tallack (National Geographic)

La música ajuda a relaxar al nadó i estimula els seu òrgans sensorials per la seva futura vida en el exterior.

La música que más se acerca a los sonidos y ritmos naturales de la voz (coral) ejerce un efecto sedante y tranquilizante sobre el bebé. Si escucha repetidas veces la misma música, será capaz de recordarla. A las 33 semanas, o poco más de ocho meses, el bebé puede reconocer una pieza musical e incluso saltar marcando su ritmo.
Los investigadores afirman que demuestra la capacidad del bebé de tener memoria a largo plazo incluso antes de nacer. En un estudio similar varias madres cantaron una canción desde la semana 33 a la 37. después de nacer, todos los bebés registraban un descenso del ritmo cardíaco cuando escuchaban la canción que había cantado su madre.” En el vientre materno












Quins son els efectes de treballar el cos durant l'embaràs?

D'una banda, la dona disposa d'un temps íntim amb el seu cos, que li dona l'oportunitat de saber una mica més d'ella mateixa i d'aquesta màgica experiència. La música i el moviment l'ajuden a relaxar-se, i a connectar amb el seu estat anímic. En aquest estat se sent millor i pot compartir l'experiència de ballar, de cantar, de sentir...amb el nadó que porta a dins. Per altre banda, al no haver separació entre el nadó i la mare, el petit Ser que està creixent dins seu experimentarà les mateixes sensacions que la mare està visquent. 
La mare també augmenta la seva confiança en el seu embaràs, part i post-part. 
A més a més, potenciar la sensibilització per la música i el moviment és beneficiós per:
         
           
  • Millora la qualitat del sistema auditiu del nadó.
  • Facilita l'expressió d'emocions
  • Fomenta el desenvolupament de la memòria, visual i auditiva.
  • Augmenta les capacitats motrius.
  • Potencia les habilitats artístiques i creatives.
  • Afavoreix les relacions personals.
  • Millora les possibilitats lingüístiques.

A partir de ensayos realizados con lactantes, se desprende que éstos se tranquilizan y disminuyen su frecuencia de succión al oír la voz de la madre o aquellas melodías que escuchaban durante el período gestacional.”

Si desde la etapa fetal la madre acerca al niño a la música, mejorará su crecimiento y su desarrollo intelectual, físico, emocional y creativo, además de reforzar los lazos afectivos entre la madre y el hijo.” Inteligencia Musical de MªLuisa Ferrerós

                     



Quines son les eines que s'utilitzen ?

- Exercicis d'educació i consciència corporal
- Estiraments i ioga
- Dansa i Moviment lliure
- Músicoteràpia i sensibilització musical
- Veu i cant
- Relaxació i massatges
- Compartim dubtes, experiències, inquietuds...

La música, la veu i la dansa son les eines indispensables per desenvolupar aquest treball.
Els moviments son suaus i acompanyats amb la respiració.
Ballarem ritmes càlids, de tot el món, que ajudarà a la mare a establir una connexió més forta amb el seu nadó.
Ens relaxarem i visualitzarem el progrés del nostre embaràs i el part.
Aprendrem a cantar al nostre nadó cançons, melodies, suaus i fàcils per que ell/a las vagi reconeixent, i puguem cantar-les també quan el nadó hagi nascut.
  

Si ajudem a que els nens i nenes que venen a aquest món siguin persones sensibles, plenes d'amor i d'energia...estem ajudant a que aquest món, el nostre, el de tots...sigui un món millor.
Els canvis comencen a nivell individual.








Espai Mare


En aquest grup també es crea un espai de confiança perquè les dones puguin expressar, compartir o comunicar qualsevol tema relacionat amb l'embaràs, part, post-part i criança en general. 
En moltes ocasiones les dones es troben visquen un procés fisiològic important i no es senten recolzades, o tenen dubtes o pors....
El fet de poder parlar sobre això, d'escoltar les vivències d'altres mares, els hi dona una confiança ferma en si mateixes i en el seu procés, alhora que es senten cuidades per altres dones.


"En el congo las madres cantan al hijo que llevan en su seno. Repiten la misma canción una y otra vez a lo largo del embarazo para que el bebé asocie aquel sonido con la seguridad y la comodidad. Y una vez el niño nace, la madre vuelve a cantarle aquella canción"








Mireia Monterde
Educadora artística i Terapeuta Corporal.

Sóc llicenciada en Art dramàtic i dansa per la Real Escuela Superior de Arte dramàtico (Madrid)
Em vaig formar en teràpia corporal a través del ball i la musicoteràpia.

Arrel d'investigar sobre la importància del moviment per expressar les emocions i alliberar-les vaig descobrir que és vital tenir plena consciència del nostre cos, la nostra educació corporal i aprendre de nou a relaxar-nos per arribar a un estat holístic de benestar. He fet Ioga, Meditació, Feldenhrais, Pilates... entre altres tècniques corporals.
La meva experiència vital ha sigut el principal camí que m'ha ensenyat a trobar un mètode propi per ensenyar als altres.
Estic especialitzada en moviment lliure i gestió d'emocions per infants i adults (Gestalt) i sóc professora de teatre, moviment i música creativa (Artcrea) i Consciència corporal i Relaxació.
Formada amb Paulo Lameiro en "Concerts per a nadons"
Formació doula en Mares Doueles amb Michel Odent, Lilianna Lammers, Rosa Jové, entre altres.
Formació assessora de lactància amb Carlos González, Alba Padrós, entre altres.

Creadora del projecte Mamacrea, família creativa
Més informació i contacte
Telèfon: 630 150 928














Comentaris

  1. Hola, bon dia, sóc estudiant de 1 batxillerat a La Salle Bonanova i el meu Treball de Recerca tracta sobre la música i quins efectes té al nostre cervell i una part del treball és "els nadons i la música" i m'agradaria molt poder assistir a una d'aquestes teràpies de dones embarassades i veure que hi feu i si es possible parlar amb alguna mare.

    ResponElimina
  2. Hola Anna, sóc la Mireia. Les meves sessions es fan a Girona ( a Torroella de Montgrí), no sé si a tu t'anirà bé. En tot cas potser seria millor que m'enviesis un email o trucar per telèfon.
    Nosaltres acabem les sessions al juny.
    Ja em diràs alguna cosa i estem en contacte.
    Fins aviat!
    Mireia

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada